Blog

Nyhedsbrev marts 2021

PÅRØRENDE I DANMARKS NYHEDSBREV MARTS 2021

FOREDRAG OG GENERALFORSAMLING

Vi håber sådan på, at det kan lade sig gøre at gennemføre vores generalforsamling d. 11.4. kl. 14-16 i Korsør Kulturhus. Alle er velkomne til at deltage i den første time, hvor vi hører oplæg og diskuterer, hvordan en kommunal pårørendevejleder kan støtte op om pårørende, og hvordan man kan bruge det kommende kommunalvalg til at sætte ønsket om en pårørendevejleder på dagsorden. Tilmeld dig denne del af arrangementet til info@paaroer.dk senest d. 5.4.

Selve generalforsamlingen er kun for medlemmer, der har betalt kontingent senest d. 1.4. – og dagsorden er vedhæftet til registrerede medlemmer. Har du lyst til at gøre en forskel for andre pårørende? Så stil op til bestyrelsen, hvor vi sagtens kan bruge flere energiske hænder og flere gode hoveder. Hvis du har spørgsmål om bestyrelsesarbejdet, så skriv til marie@paaroer.dk.

Hvis mødet ikke kan afholdes pga. Corona, regner vi med at gennemføre d. 30. maj i stedet.

 

WEBINARER FOR PÅRØRENDE

Vi har fået støtte fra Sundhedsstyrelsen til at udvide Pårørende i Danmarks række af webinarer på YouTube. Hvis du ikke allerede har set efterårets webinarer, så klik straks ind på vores kanal her https://www.youtube.com/channel/UCPUCXxTyaxVDJYWqZRExusQ. I de næste par måneder føjer vi et nyt webinar til rækken hver 14. dag, hvor vi kommer omkring emner som fuldmagter og værgemål, stresshåndtering, relationer og pårørendegrupper. Læs mere i det vedhæftede program eller på vores hjemmeside https://paaroer.dk/livet-som-paaroerende/webinarer-med-raad-til-paaroerende/.

 

5 PRINCIPPER FOR BEDRE VILKÅR FOR PÅRØRENDE

Vi har tidligere fortalt om vores store samarbejde med i alt 30 organisationer, der sammen står bag en række, ønsker om bedre vilkår for pårørende. Der er nu nedsat arbejdsgrupper, som skal gå videre med praktiske og politiske initiativer for at vores ønsker kan blive til virkelighed. Det arbejde prioriterer vi naturligvis meget højt, så Pårørende i Danmark deltager i de fleste arbejdsgrupper og har også plads i den overordnede styregruppe.

 

PÅRØRENDEDAGEN

Er du træt af at høre om alt det, Corona har stået i vejen for? Ja, den tvang os til at udsætte vores program for Pårørendedagen 2021, men så lavede vi da bare en video i stedet for med smagsprøver på næste års program og med interviews med nogle af de unge pårørende, som det skal handle om til Pårørendedagen 2022.  Hvis du ikke allerede har set med, så ligger videoen her https://www.youtube.com/watch?v=pJKB75q0sp8.

 

Bedste hilsner

Marie Lenstrup

Formand, Pårørende i Danmark