Blog

Julehilsen 2015

Kære pårørende

Sidste år ved denne tid skrev jeg i min hilsen til medlemmerne af Pårørende i Danmark, at julen kan være svær at komme igennem som pårørende til en alvorligt syg. Som en pårørende for nylig sagde til mig: aldrig har jeg været så lidt alene, og aldrig har jeg følt mig så ensom. Hun og hendes mand har valgt at rejse væk i julen, for de orker ikke følelsen af at være anderledes midt i alt det glade juleri.

Jeg ved, hvad hun mener. Jeg går selv og strenger mig an for at glæde mig til at fejre jul med min mand på hans plejehjem. Han kan ikke rumme en familiejul længere, og ved at komme på plejehjemmet kan jeg give mig selv den glæde også at sprede lidt hygge blandt de andre beboere, når jeg går rundt på afdelingerne og læser højt af Peters Jul. Så føler jeg mig velkommen og værdsat, i stedet for at føle mig udenfor og ensom. Men jeg kan da ikke nægte, at det er en usædvanlig juleaften!

Julehilsen 2015 illus1

Årsskiftet er en lejlighed til at se tilbage på det gamle år og frem på det nye. Pårørende i Danmark er stadig en ung forening, men vi har nået gevaldigt meget i 2015. Vores Facebookside er meget levende, der er gode ressourcer på vores hjemmeside, det politiske arbejde for pårørende skrider frem, og det er lykkedes os at sætte pårørende på dagsorden i medierne flere gange i årets løb.

I det nye år skal vi arbejde på en ny og forbedret hjemmeside. Vi er med i flere initiativer omkring hjælp til pårørende i form af viden, værktøjer og – især – fokus på, at vi skal huske at passe ordentlig på os selv. Vi er ved at opbygge et netværk af organisationer med indsigt i pårørendes vilkår, og vi håber på, at 2016 bringer konkrete resultater af vores mange kontakter og samarbejder.

Tror du på nytårsforsætter? Hvis du gør, så vil jeg foreslå, at dit nytårsforsæt skal være at gøre noget godt for dig selv i 2016. Det fortjener du i den grad, til gengæld for alt det, du gør for den eller dem, du passer på. Netop det er emnet for vores nytårs-survey, som du kan deltage i på https://da.surveymonkey.com/r/paaroer2015-16.

De bedste ønsker for det nye år – for os hver især, for dem vi holder af, og for vores forening!

Mange hilsner

Marie Lenstrup, formand