Pårørendegrupper

Det kan lette helt utroligt at få lov at fortælle frit fra leveren, hvordan man egentlig har det – og at få en forstående og empatisk respons. Og det er netop det, en pårørendegruppe kan give:

  • Gensidig forståelse fra andre i samme situation
  • Du kan spejle dig i de andre i gruppen
  • Plads og fortrolighed til at tale om svære emner
  • Åbenhed til at læsse af, græde og grine sammen
  • Mere fokus på at passe på dig selv
  • Mulighed for at møde nye venner, som kan rumme dine livsvilkår

En del patientforeninger tilbyder pårørendegrupper, og det er dejligt. Men mange sygdomme er for sjældne til, at man kan samle nok pårørende til en gruppe indenfor en rimelig geografisk afstand. Pårørende til “store” sygdomme og handicaps kan også have glæde af at mødes på tværs af diagnoser, for selvom de praktiske problemer er forskellige, har vi ofte de samme svære følelser og samme udfordringer med at finde tid, finde hjælp, finde forståelse – og passe på os selv imens.

Pårørende i Danmark vil gerne hjælpe dig, hvis du har mod på at starte en pårørendegruppe i dit lokalområde. I 2020 har vi fokus på at udvikle et tilbud, som omfatter skriftligt materiale, kursus og møder med andre, der er tovholdere for en pårørendegruppe. Hvis du gerne vil høre mere om det, kan du kontakte vores nationale tovholder for pårørendegrupper Anne Diemer her.

Hvis du gerne vil deltage i en pårørendegruppe er der i øjeblikket åbent for tilmelding her:

Præstø, starter I april. Kontakt Lone Rytsel her.

Vig, starter I maj. Kontakt Anne Deimer her.


På grund af situationen omkring coronavirus er pårørendegrupper sat på stand-by. Vi starter op igen, når myndighederne melder, at det er sikkert. I mellemtiden er du stadig meget velkommen til at melde dig som deltager, så du er sikker på at få besked, når vi går i gang igen.