Pårørendegrupper

Det kan lette helt utroligt at få lov at fortælle helt åbent, hvordan man egentlig har det – og at få en forstående og empatisk respons. Netop det kan en pårørendegruppe give:

  • Gensidig forståelse fra andre i samme situation
  • Du kan spejle dig i de andre i gruppen
  • Plads og fortrolighed til at tale om svære emner
  • Åbenhed til at læsse af, græde og grine sammen
  • Mere fokus på at passe på dig selv
  • Mulighed for at møde nye venner, som kan rumme dine livsvilkår

Hos os mødes pårørende på tværs af diagnoser, for selvom de praktiske problemer er forskellige, har vi ofte de samme svære følelser og samme udfordringer med at finde tid, finde hjælp, finde forståelse – og huske hinanden på, at vi også er andet end pårørende.

Pårørende i Danmark vil gerne hjælpe dig, hvis du har lyst til at starte en pårørendegruppe i dit lokalområde. Du er også velkommen til at kontakte vores koordinator for pårørendegrupper Anne Diemer.

Den nemme måde
Du kan starte din egen, uformelle gruppe med en håndfuld pårørende, du har mødt. Læs et par gode råd om, hvordan du kommer i gang.

Den grundige måde
Vores pjece Kom godt i gang med pårørendegrupper om pårørendegrupper giver dig en grundig vejledning i alt fra at finde lokaler og deltagere til samtaleemner og samarbejdsmuligheder.

På grund af situationen omkring corona er vores fysiske pårørendegrupper sat på pause. Vi håber at starte op igen fra foråret 2021. I mellemtiden kan du melde dig som interesseret – så får du besked, når vi går i gang igen. Skriv til info@paaroer.dk og husk at nævne, hvilken kommune du bor i.