Blog

Nyhedsbrev december 2020

 

PÅRØRENDE I DANMARKS NYHEDSBREV DECEMBER 2020

Det er nemt at føle sig alene som pårørende, og derfor er det så utroligt vigtigt og dejligt når man møder andre, som har samme slags oplevelser og tanker som én selv. De seneste uger har budt på flere gode, lange artikler og kronikker om livet som pårørende. Blandt andet har Anja Aalund Holst fra Pårørende i Danmarks bestyrelse fortalt med mod og ærlighed om at leve i medgang og modgang med sin syge mand. Du kan læse Anjas beretning på vores Facebookside – og vi vil også meget gerne høre din historie.

PÅRØRENDEGRUPPER

Jeg har tidligere skrevet om vores projekt med pårørendegrupper, som i øjeblikket er sat på pause af corona. Men vi har nu ikke helt sluppet gaspedalen, og du kan nu finde gode råd på vores hjemmeside om, hvordan du selv kan starte en pårørendegruppe i dit lokalområde. Det behøver ikke at være spor svært, og du finder både et sæt nemme råd til at komme hurtigt i gang, og et sæt rigtig grundige råd, hvis du gerne vil gå mere formelt til værks.

WEBINARER FOR PÅRØRENDE

Sundhedsstyrelsen har givet økonomisk støtte til, at Pårørende i Danmark kunne tilbyde 6 webinarer her i efteråret. Optagelserne fra alle 6 ligger nu på YouTube her, og du kan også finde dem gennem vores hjemmeside.  Det handler blandt andet om at finde hjælp, at holde fast i sine egne behov, at have et godt samliv trods sygdom, og at få en god hverdag med sin kære på plejehjem. Vi har allerede planer om flere webinarer til foråret, som vi glæder os til at komme i gang med at planlægge – det hører du naturligvis nærmere om i næste nyhedsbrev.

PÅRØRENDEDAGEN

Vi har sådan glædet os til Pårørendedagen d. 2.2.2021 i Århus med temaet børn og unge som pårørende. Nogle af jer har endda allerede skrevet for at melde jer til. Men desværre kommer corona-restriktionerne også i vejen for os. Vi tør ikke tro på, at vi må samles over 100 mennesker til en temadag i februar. Derfor udskyder vi efter aftale med Aarhus Kommune hele programmet til d. 2.2.2022. Men Pårørendedagen 2021 skal naturligvis stadig markeres, selvom det bliver på afstand. Derfor udsender vi på dagen et program med interviews med unge pårørende, input fra foreningen og links til vores gode foredragsholdere som et startskud på et år, hvor børn og unge pårørende kommer i fokus både nationalt og internationalt. Vi sender dig et link til optagelsen på selve dagen.

Tør vi ønske hinanden god jul og godt nytår? Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig andet, end at det nye år bliver bedre end det forgangne. 2020 med dets corona-krise, nedlukninger, besøgsrestriktioner, isolation og bekymringer kan man kun glad for at lægge bag sig. Det har været et hårdt år for mange mennesker, og et særligt hårdt år for os pårørende, fordi mange må undvære den hjælp og aflastning, der gør hele forskellen i hverdagen. Andre må se til på afstand, mens deres kære på plejehjem bliver mere og mere præget af isolationen. Jeg krydser alt, hvad der overhovedet kan krydses, for at en sikker og effektiv vaccine snart når frem, så vi kan få vores frihed og vores livgivende samvær tilbage!

Bedste hilsner

Marie Lenstrup

Formand, Pårørende i Danmark