Blog

Nyhedsbrev oktober 2020

PÅRØRENDE I DANMRKS NYHEDSBREV OKTOBER 2020

Efter en sommer med nogenlunde normalisering af hverdagen er corona nu vendt tilbage som en forhindring mod pårørendes besøg på bosteder, plejehjem og hospitaler, og mange steder også en forhindring for, at man får den nødvendig hjælp derhjemme i form af hjemmehjælp, aflastning m.m.

Det er jo til at tude over – men det har vi ikke tid til! Pårørende i Danmark fortsætter indsatsen med at informere politikere og ledere om de udfordringer, situationen giver for pårørende, og vi gør vores bedste for at bidrage med gode ideer til, hvordan man kan balancere mellem forsigtighed og livskvalitet. Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har en historie at berette – skriv til marie@paaroer.dk.

WEBINARER FOR PÅRØRENDE

Har du lyst til at sidde hjemme i din egen stue og blive klogere på livet som pårørende, helt uden risiko for coronasmitte, aflysninger eller besværlig transport? Pårørende i Danmark tilbyder her i efteråret 6 webinarer henvendt til pårørende – dvs. foredrag på nettet, som du kan deltage i via din computer eller tablet.

Se mere her. om emner og tilmelding. Videooptagelser fra alle webinarerne vil fra december være tilgængelige på YouTube.

 

PÅRØRENDEDAGEN D. 2.2. 2021

Uanset om det bliver et fysisk møde eller bare på skærmen denne gang, så holder vi som altid et stort temamøde på Pårørendedagen. Årets emne er børn og unge som pårørende, og vores medvært er Børn & Unge, Aarhus Kommune – så hvis vi ikke mødes på nettet, ses vi på Aarhus Rådhus.

Dagen vil byde på inspirerende oplæg fra indland og udland, samtale med unge pårørende, debat om udfordringer og muligheder – og naturligvis masser af lejlighed for netværk og diskussion mellem deltagerne. Det endelige program ligger færdigt til december.

Det er gratis for medlemmer af Pårørende i Danmark at deltage, og du er velkommen til allerede nu at melde dig til – bare skriv til info@paaroer.dk.

 

PÅRØRENDEGRUPPER OG PÅRØRENDECAFÉ

Vi havde håbet på at starte fysiske pårørendegrupper her i efteråret, men det har corona sat en midlertidig stopper for. Vi giver dog ikke op og forsøger igen til foråret. I mellemtiden er du meget velkommen til at give besked til marie@paaroer.dk, hvis du vil have direkte besked, når vi starter pårørendegrupper igen.

 

Bedste hilsner

Marie Lenstrup

Formand, Pårørende i Danmark