Blog

Nyhedsbrev september 2021

PÅRØRENDE I DANMARKS NYHEDSBREV SEPTEMBER 2021

VELKOMMEN TIL NYE MEDLEMMER

Vi er blevet flere medlemmer siden sidste nyhedsbrev, og jeg vil gerne sige et varmt VELKOMMEN til alle jer, der gennem vores Facebookkampagne har fået lyst til at være med i vores forening! Jeres opbakning betyder uendeligt meget for, hvor langt vi kan komme med vores indsatser for at forbedre pårørendes vilkår – og det er også et dejligt skulderklap til Pårørende i Danmarks frivillige, som lægger et stort arbejde i foreningen til gavn for andre pårørende. Her i nyhedsbrevet kan I læse om det nye, der sker i foreningen, og jeg vil også opfordre jer til at besøge vores hjemmeside, især afsnittet om Livet som pårørende, hvor vi har samlet hjælp, erfaringer og råd til pårørende.

 

PÅRØRENDEGRUPPER

Om ganske få dage forsvinder de sidste corona-restriktioner, og de fleste af os er også for længst færdigvaccinerede. Så tiden er inde til at genstarte vores projekt med pårørendegrupper. Vi lægger ud med en gruppe i Odsherred Kommune, hvor kontaktpersonen er Anne Diemer (anne@paaroer.dk), og i Vordingborg Kommune, hvor kontaktpersonen er Marie Lenstrup (marie@paaroer.dk). Præcis tid og sted er ikke fastlagt, men bliver aftalt med dem, der er interesserede i at være med i grupperne.

Overvejer du at starte en lokal gruppe selv? Så hjælper vi meget gerne, så du føler dig godt klædt på. Kom til informationsmøde i Fredericia d. 7. oktober eller til kursus i Herlev d. 20.-21. november. Interesseret eller bare nysgerrig? Kontakt Anne Diemer (anne@paaroer.dk)

Hvis du er i tvivl, om en pårørendegruppe er noget for dig, så se mit webinar om grupper her

 

PÅRØRENDEINITIATIVET

Vores arbejde med at varetage pårørendes interesser og råbe politikerne op – ja, det holder aldrig pause. Lige nu fokuserer vi på vores gode samarbejde med en stor gruppe patientforeninger, som bl.a. handler om at få det skrevet ind i lovgivningen, at kommunerne har pligt til at gå i dialog med pårørende og til at tilbyde os relevant støtte. Vi møder bestemt forståelse, men mangler stadig den nødvendige forpligtelse og (især) økonomi fra Christiansborg og fra mange af landets rådhuse. Derfor er det godt at være mange foreninger sammen om den politiske indsats!

 

WEBINARER FOR PÅRØRENDE

Fik du set nogle af vores webinarer? Hvis du vil vide noget om fuldmagter, stresshåndtering, familie relationer, pårørendegrupper, egenomsorg, plejehjem, seksualitet osv., kan du have glæde af vores webinarer, altså foredrag på nettet. Oversigten over emner finder du her. Vi hører gerne fra dig, hvis du har ideer til andre emner, vi kunne tage op.

 

Bedste hilsner

Marie Lenstrup

Formand, Pårørende i Danmark