Blog

Sommerlæsning!

Er det ikke lige tiden til at læse en god bog på drømmesengen? Her får du en kort liste med et par gode bøger om dét at være pårørende og plejepårørende:

“The Selfish Pig’s Guide to caring – how to cope with the emotional and practical aspects of caring for someone”
Af Hugh Marriott.
En bog, der råt for uforsødet fortæller om de barske aspekter og dét man ikke altid kan tale med andre om. Med meget fine, rammende og morsomme illustrationer. Kan ikke nødvendigvis lånes på danske biblioteker, men kan fx købes på Amazon, både som paperback og til e-bogslæsning på Kindle.

”At leve ved siden af kronisk sygdom. Beretninger fra og for pårørende til parkinsonramte”
Redigeret af Marie Lenstrup.
Indsigtsfuld og tankevækkende at se, hvordan forskellige mennesker tackler forskellige situationer og hvilke refleksioner de gør sig. Kan lånes på biblioteket.

”Vi ses i morgen. En pårørendes beretning”
Af Eva Jørgensen
En fortælling med en meget personlig stemme om at blive gift, gravid og inden for 10 måneder miste sin mand til sygdommen ALS, amyotrofisk lateral sklerose. Spændende som en krimi og usentimental på den gode måde. Kan lånes på biblioteket.
Foto af MLs bog at leve ved siden af kronisk sygdom
Ved at læse om dét at være pårørende, kan man få viden om hvordan andre har det – men også hvordan man selv har det som pårørende. Det kan være altafgørende for ens mentale helbred at kunne spejle sig i andres oplevelser og få en beskrivelse af deres kamp. Det kan give mange aha-oplevelser og hjælpe en selv med at sætte ord på egne følelser som vrede, bitterhed, skuffelse eller hvad, der rumler i én.

Det kan bestemt også give helt konkrete idéer til måder at håndtere hverdagen og det sociale system på.
Har du kendskab til andre gode bøger eller ressourcer om dét at være pårørende? Så kom endelig med dit input!