praktisk hjælp

Når sygdom eller handicap rammer ens nærtstående, kan det påvirke mange forskellige aspekter af livet – både dit og deres. Ofte er sundhedsvæsnet det sted, hvor man først kommer i kontakt med forskellige hjælpende hænder. Senere kan det også blive nødvendigt at vide noget om, hvordan situationen kan påvirke familiens økonomi, hvilke rettigheder du har som pårørende, hvor I som familie kan søge praktisk hjælp, og ikke mindst hvor du som pårørende kan finde mental støtte. 

økonomi

Når sygdom eller ulykke rammer har det ofte indvirken på økonomien. Vi har samlet nyttig viden og råd her, både om støtten til dig som pårørende, og om de muligheder der kan være for økonomisk støtte til din nærtstående.

mental støtte

Mange pårørende oplever før eller senere et behov for nogen at tale med, som ikke er direkte involveret i eller berørt af situationen. Her har vi samlet en oversigt over alle de gode mennesker, der sidder parat til at tale med dig og støtte dig i din mentale trivsel.

praktisk hjælp

Som pårørende kan man have brug for al den hjælp man kan få!
Her har vi samlet information til dig om de forskellige former for praktisk hjælp, ansøgninger, leverandører m.m.

kend dine rettigheder

Pårørende har desværre kun ganske få rettigheder (endnu da!). Her har vi samlet det, der trods alt findes, sammen med råd om de juridiske forhold, du bør tage stilling til.

Hvis du har spørgsmål, som du ikke finder svar på her, er du velkommen til at
ringe til os på
PÅRØRENDEtelefonen 8686 4343
eller skrive til PÅRØRENDEbrevkassen

medlemsfordele

Pårørende i Danmark arbejder løbende på at skaffe dig gode medlemsrabatter. Tilbuddene har alle relevans for dit liv som pårørende. Nedenfor kan du udforske muligheder og tilbud.