WHO-5 er en test, som giver et generisk mål for trivsel. Den består af 5 spørgsmål om, hvordan du har følt dig tilpas i de seneste to uger. WHO-5 måler graden af positive oplevelser og kan anvendes som et mål for din generelle trivsel og velbefindende. WHO-5 har været testet i mange forskellige befolkningsgrupper. Der er erfaring med at bruge WHO-5 til personer fra 16 år og op. 16-20-årige scorer typisk lidt lavere end 20-80-årige (personer over 80 år scorer typisk lavest). Gennemsnittet for befolkningen som helhed er 68 point. Kvinder scorer typisk lidt lavere end mænd (hhv. 67 og 69 point i gennemsnit). 

Dine resultater tolkes sådan her:

  • Pointtal mellem 0-35: Der kan være stor risiko for depression eller stressbelastning. Anbefaling; Du ligger væsentligt lavere end gennemsnittet for resten af befolkningen. Resultatet tyder på, at du ikke er på toppen, og der kan være en reel risiko for, at du lider af depression eller langvarig stress. Du bør overveje at søge hjælp hos din læge, for at få det undersøgt.
  • Pointtal mellem 36-50: Der kan være risiko for depression eller stressbelastning. Anbefaling; Du ligger lavere end gennemsnittet for resten af befolkningen. Resultatet tyder på, at du nok ikke har det helt godt. Vær opmærksom på, om du får det bedre eller værre og søg evt. læge, hvis du får det værre.
  • Pointtal over 50: Der er ikke umiddelbart risiko for depression eller stressbelastning. Anbefaling; Du ligger inden for gennemsnittet for resten af befolkningen, som er 68 point med en nedre grænse omkring 50 point.
 

Sådan bruger du WHO trivselstesten

Sæt X ved hvert af de 5 udsagn i det felt der kommer tættest på, hvordan du har følt dig i de seneste to uger. Bemærk at et højere tal står for bedre trivsel. Eksempel: Hvis du har følt dig glad og i godt humør i lidt mere end halvdelen af tiden i de sidste to uger, så sæt krydset i feltet med 3-tallet i øverste højre hjørne.