mørkhåretkvindetelefoncrop

Når du ringer til Pårørendetelefonen, vil du komme til at tale med en af vores  pårørendementorer. Mentorerne er mennesker, som på egen krop kender til at være nærtstående pårørende til en kær – eller flere kære – som er ramt af sygdom eller handicap.

Nedenfor kan du læse en kort præsentation af vores mentorer. Vi har ikke faste vagter, så du kan ikke på forhånd vide, hvem du møder i telefonen.

Anne

Anne har erfaring  som omsorgsgivende pårørende til langvarigt syge i flere relationer: Som datter, som mor og som veninde. 

Hun har skrevet bøgerne De glemte voksne og Omsorg for pårørende. Anne starter samtalegrupper for pårørende.

anja

Anja har både faglig og personlig erfaring med livet som pårørende. Hun underviser og superviserer i samarbejde med pårørende, og hun holder foredrag og oplæg omkring emnet. 

I sit privatliv møder Anja selv rollen som pårørende, idet hendes mand har været alvorligt syg de sidste 5 år.

hanne

Hanne er pårørende til en voksen søn med handicap og en mor på plejehjem. Hanne har også erfaring som pårørende i psykiatrien.

Hun har skrevet fagbogen Pårørende på tværs om det gode samarbejde med pårørende og er optaget af den gode dialog, hvor også pårørende kommer til orde

marie

Marie kender livet som pårørende fra de 12 år, hvor hun passede sin syge mand.

Hun har skrevet bøgerne Overlevelsesmanual for omsorgspårørende og 300 gode råd til pårørende om plejehjem og hun holder jævnligt foredrag om egenomsorg for pårørende. Gennem årene har hun talt med hundredevis af pårørende med hver deres udfordringer.

PTlogo